Aem uego wideband help - Dodge SRT Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 04-12-2019, 03:41 PM Thread Starter
Premium Member
 
srt4monkey's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Premium Member
Aem uego wideband help

I recently installed the aem uego wideband and itís been giving me some trouble.

Sometimes it works as it should. For ex: at WOT it reads ~11.2 and cursing and idle it hops 14.6-14.7

But other times is hangs out in the 13s. No matter if Iím WOT or cruising. In all temperature ranges too.

Current mods..short ram intake, big front mount, greedy bov, catless dp, dsp 93 tune.

I installed the wideband in place of the lower O2 sensor which had shredded wires and was useless.

Some things Iíve done to trouble shoot...unplugged the wideband and turned ignition on(not engine) and the gauge stays 14.7. Power source is the cigarette lighter. Cut clean and crimped not spliced into.

Iím not sure where I went wrong or if something with the gauge/sensor is malfunctioning
srt4monkey is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-23-2019, 09:00 AM
SRTforums Member
 
JmalB's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Tucson, Az
Posts: 14,653
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 442 Post(s)
I'm not sure if I remember it correctly, but my wideband is (re)calibrated by decelerating in gear for a couple of seconds.

Loud pipes and other myths.
Quote:
Originally Posted by essareteesicks View Post
Your e-penis is a mighty e-beast and feared by e-tribes everywhere.
JmalB is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-24-2019, 09:03 AM Thread Starter
Premium Member
 
srt4monkey's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Premium Member
I think it has something to do with my ground. Or that Iím using the stock downstream o2 location, giving me bad readings. I have a bung welded in for a wideband but itís facing the floor boards so id have to drill a hole in the floor to make that spot work haha. Might try that as a last resort
srt4monkey is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 04-29-2019, 07:14 AM
SRTForums Member
2011 Calendar Car
 
winter0991's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Utah
Posts: 816
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
I really dont think its your location. I would agree that the further from the beginning of the exhaust the less accurate the reading may be, but a bung on a catless downpipe should suffice in my opinion. I do not have any ideas though on why its acting like that.. Have you tried getting power from a different source or re grounding it? Is there a big leak on the 02-downpipe gasket?


03 Solar Yellow Srt4---Sold
04 Bright Metallic Silver Srt4---Totaled
08 Brilliant Black Pearl CSrt4---Sold
05 Black Srt4 --- Current Project
winter0991 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 04-29-2019, 08:19 AM
Premium Member (Lifetime)
 
gump1114's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Byron, GA
Posts: 3,125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 104 Post(s)
Garage
Lifetime Premium Member
Quote:
Originally Posted by winter0991 View Post
I really dont think its your location. I would agree that the further from the beginning of the exhaust the less accurate the reading may be, but a bung on a catless downpipe should suffice in my opinion. I do not have any ideas though on why its acting like that.. Have you tried getting power from a different source or re grounding it? Is there a big leak on the 02-downpipe gasket?
i agree with this. the location shouldnt make a difference to how well it works.


435 HP & 438 TQ -E85
Tuned by Turbo666 on his mustang dyno

Best ET to date: 12.1 @ 124 on DR's
gump1114 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AEM Uego wideband air /fuel gauges in stock modernceo Modern Performance 1 06-09-2004 02:11 PM
1 question about the AEM UEGO srt4police SRT-4 Discussion 6 05-31-2004 05:03 PM
1 quick AEM UEGO question srt4police FAQ Forums 1 05-30-2004 08:24 PM
Anyone using the AEM UEGO ?? Outkast Performance Modifications 0 04-29-2004 08:33 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome