radiator fans not coming on, where to start - SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum
 
 


Go Back   SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum > SRT-4 Other Discussion > SRT Problems & Dealer Service

SrtForums.com is the premier Dodge SRT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2009, 12:38 PM   #1 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Dec 2005
Member Number: 36585
Location: goose creek, sc
Posts: 1,107
Default radiator fans not coming on, where to start

car started running hot yesterday and today the temp was 220 and the fans were not on..there are no cels on, where do i start to diagnose this problem?
just-a-neon is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-02-2009, 05:33 PM   #2 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Dec 2005
Member Number: 36585
Location: goose creek, sc
Posts: 1,107
Default

update.....fuse is good, if i run the ac the fans turn on, with the ac off the fans do not run, at 215 degrees the pressure relief opens
just-a-neon is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 07:50 AM   #3 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Dec 2005
Member Number: 36585
Location: goose creek, sc
Posts: 1,107
Default

anyone???
just-a-neon is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 08:03 AM   #4 (permalink)
SRTforums Member
 
my_little_srt's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Member Number: 41179
Location: San Hood
Posts: 13,071
Default

My money is on your fan temp sensor...........
__________________

Last edited by my_little_srt; 05-03-2009 at 08:05 AM.
my_little_srt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 08:11 AM   #5 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Dec 2005
Member Number: 36585
Location: goose creek, sc
Posts: 1,107
Default

hmmm, where is this mounted? does anyone know if i can get away with the fan mod switch for now?
just-a-neon is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 11:41 AM   #6 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Dec 2005
Member Number: 36585
Location: goose creek, sc
Posts: 1,107
Default

okay another update, while driving with ac on the fans turn on, but the temp still gets to 215 and pressure relief opens. could the tstat not be opening? i also noticed the uppr rad hose swells more than usual do to the increased pressure, could this also be a sign of the tstat?
just-a-neon is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 12:34 PM   #7 (permalink)
SRTforums Member
 
my_little_srt's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Member Number: 41179
Location: San Hood
Posts: 13,071
Default

At 215 everything should still be normal. Replace your stat, stat...............
__________________
my_little_srt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 12:50 PM   #8 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Dec 2005
Member Number: 36585
Location: goose creek, sc
Posts: 1,107
Default

just ordered it with new rad cap...did the fan mod anyways, works perfectly..
just-a-neon is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 03:31 PM.



(C) SRTforums.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2