OBDII code p0339 - SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum
 
 


Go Back   SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum > SRT-4 Other Discussion > SRT Problems & Dealer Service

SrtForums.com is the premier Dodge SRT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-23-2010, 09:18 PM   #1 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Apr 2010
Member Number: 78849
Location: Fayetteville nc
Posts: 14
Default OBDII code p0339

My car just threw a code. Check engine light came on and was flashing, now it's on continusly.. The code that it threw is p0339. Can someone please help, what should i do..
joe_barry is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-23-2010, 10:57 PM   #2 (permalink)
SRTforums Member
 
D Eagle's Avatar
 
Join Date: May 2005
Member Number: 28752
Location: Lake Forest, CA
Posts: 1,716
Default

Crankshaft Position (CKP) Sensor Circuit Intermittent
D Eagle is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2010, 11:42 PM   #3 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Jan 2008
Member Number: 60992
Location: MD
Posts: 881
Default

Quote: Originally Posted by joe_barry View Post
My car just threw a code. Check engine light came on and was flashing, now it's on continusly.. The code that it threw is p0339. Can someone please help, what should i do..


Replace that sensor. It's $30 - $50 from a dealership, cheaper at Autozone.
__________________
passtschon is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 09:08 AM   #4 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Apr 2010
Member Number: 78849
Location: Fayetteville nc
Posts: 14
Default

ok thanks.. What exactly does that sensor do? Will it hurt my car if i drive it around with that sensor bad for a couple of days? When i do get the sensor where exactly is it located at so that i can change it.. Thanks
joe_barry is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 09:22 AM   #5 (permalink)
Merderates da formz
 
NorthNJSRT4's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Member Number: 57126
Location: Hotlanta
Posts: 14,270
Lifetime Premium Member
Default

Quote: Originally Posted by joe_barry View Post
ok thanks.. What exactly does that sensor do? Will it hurt my car if i drive it around with that sensor bad for a couple of days? When i do get the sensor where exactly is it located at so that i can change it.. Thanks

It detects the rotational position of the cam. When it gets bad you won't be able to go over about 2500RPMs. People misstakenly call it 'limp mode' (our cars don't have a limp mode) but it's just a classic symptom of a broken sensor.
NorthNJSRT4 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 09:33 AM   #6 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Apr 2010
Member Number: 78849
Location: Fayetteville nc
Posts: 14
Default

ok thanks for the information bro. So i need to get it fixed as soon as possible huh? When i get the sensor .. where do i need to look to replace it? Again thanks for the info..
joe_barry is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 09:37 AM   #7 (permalink)
Merderates da formz
 
NorthNJSRT4's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Member Number: 57126
Location: Hotlanta
Posts: 14,270
Lifetime Premium Member
Default

crankshaft position sensor location

Service manual is here: **** SRT-4 / Neon Service Manuals ****
NorthNJSRT4 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2011, 04:15 AM   #8 (permalink)
SRTforums Member
 
boostincrohns's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Member Number: 71965
Location: morgan hill, CA
Posts: 317
Default part number

Does any one know the factory part number to the crankshaft sensor ....
boostincrohns is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 04:47 PM.



(C) SRTforums.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2