HELP! Car won't start - Page 2 - SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum
 
 


Go Back   SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum > SRT-4 Other Discussion > SRT Problems & Dealer Service

SrtForums.com is the premier Dodge SRT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-16-2013, 08:43 AM   #16 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 237
Default

ok. I just have to wait for the people behind to move their vehicles so I can get mine into a flat parking spot. right now it's on an incline. I'm thinking maybe the fuse from my rewire went bad. I mean it has been about 9 degrees out here for awhile, and during the day the roads are wet from melting snow, but at night it all freezes again. And these are the times that I have to go to work and what not.
__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is online now   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-16-2013, 09:21 AM   #17 (permalink)
SRTforums Member
 
Bossy's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Member Number: 88522
Location: E-city, NC
Posts: 81
Default

My guess would be FPR/Filter. Maybe pull it out, let it warm up a bit, re-install, and try again?
__________________
2005 NSRT-4 SOLD...
3" Catless TBE, 3" O2 housing, AEM UEGO wideband, JMB hot/cold hardpipes, Greddy Type-S BOV, MPx 55mm Throttle Body, EBay BFMI, DCR big oil filter kit, DCR oil modifier, MSD 8.5mm wires, AEM SRI, Foward Motion WGA, 180* thermostat, Maddog STS, Stage 1 PCM, Stage 1 springs/stock struts, stock turbo on PCM boost
Bossy is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 09:25 AM   #18 (permalink)
SRTforums Member
 
Bossy's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Member Number: 88522
Location: E-city, NC
Posts: 81
Default

Blown fuse= No power= No pump. You said you can here your pump prime.
__________________
2005 NSRT-4 SOLD...
3" Catless TBE, 3" O2 housing, AEM UEGO wideband, JMB hot/cold hardpipes, Greddy Type-S BOV, MPx 55mm Throttle Body, EBay BFMI, DCR big oil filter kit, DCR oil modifier, MSD 8.5mm wires, AEM SRI, Foward Motion WGA, 180* thermostat, Maddog STS, Stage 1 PCM, Stage 1 springs/stock struts, stock turbo on PCM boost
Bossy is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 09:33 AM   #19 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Sep 2003
Member Number: 3797
Location: Tucson
Posts: 5,803
Default

Until you check fuel pressure, you are wasting your time.
__________________
2002 Camaro SS M6, It's alive!
2003 SRT-4 Sold!
enginjoe is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 09:37 AM   #20 (permalink)
SRTforums Member
 
*ALEX*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Member Number: 79647
Location: gh illinois
Posts: 1,304
Default

Quote: Originally Posted by Bossy View Post
Blown fuse= No power= No pump. You said you can here your pump prime.

This has to be the pressure
__________________
Quote: Originally Posted by lVlemphizStylez View Post
When I open my hood people think the car is on all kinds of steroids

*ALEX* is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 09:39 AM   #21 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Sep 2003
Member Number: 3797
Location: Tucson
Posts: 5,803
Default

Oh yeah. Does it have enough fuel? Sometimes a weak pump will come back alive enough to start and run with more gas in the tank.
__________________
2002 Camaro SS M6, It's alive!
2003 SRT-4 Sold!
enginjoe is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 02:06 PM   #22 (permalink)
Premium Member
 
2004-srt4's Avatar
 
Join Date: May 2011
Member Number: 84392
Location: Long Island
Posts: 281
Premium Member
Default

i had an issue like this like 2 months ago I stopped at advance auto parts and then when I came back think start. the battery was fine coils and wires where too. try to jump started and nothing. So i took the risk and bought another battery and it finnaly started. took the old battery to get checked if it was good or not and it was good the guy at the auto parts said that it may have been that the pcm needed a reset for some reason. finally put the old battery back in and started up fine. so disconnect the battery maybe it'll start.


__________________

PTE 5831 turbo kit,Needswing electric cutout,Agp hard pipes,Hks bov, Agp intake, Agp Motor Mounts, Agp tranny mount,BFMI, WOT box, DSP, AEM wideband
MORE TO COME

Last edited by 2004-srt4; 01-16-2013 at 02:11 PM.
2004-srt4 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 06:06 PM   #23 (permalink)
Premium Member
 
csteffl525's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Member Number: 90456
Location: 330 Ohio
Posts: 57
Premium Member
Default

im having almost the same problem, thing is mine will start sometimes... it turns over like a champ but it just doesnt fire sometimes
csteffl525 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 08:39 PM   #24 (permalink)
SRTforums Member
 
Bossy's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Member Number: 88522
Location: E-city, NC
Posts: 81
Default

Quote: Originally Posted by csteffl525 View Post
im having almost the same problem, thing is mine will start sometimes... it turns over like a champ but it just doesnt fire sometimes

Cam position sensor/magnet, fuel pressure regulator/filter, coil, plugs.....take your pick.
__________________
2005 NSRT-4 SOLD...
3" Catless TBE, 3" O2 housing, AEM UEGO wideband, JMB hot/cold hardpipes, Greddy Type-S BOV, MPx 55mm Throttle Body, EBay BFMI, DCR big oil filter kit, DCR oil modifier, MSD 8.5mm wires, AEM SRI, Foward Motion WGA, 180* thermostat, Maddog STS, Stage 1 PCM, Stage 1 springs/stock struts, stock turbo on PCM boost
Bossy is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 03:28 AM   #25 (permalink)
SRTforums Member
 
4ast4orward's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Member Number: 76855
Location: WA
Posts: 45
Default

I just dealt with a similar problem I could faintly hear my fuel pump turn on, but when i would check my fuel pressure ( At the end of youre fuel rail theres a small pressure fitting with youre key in the on position press the tab in with a small screw driver or w/e fuel should gush out) I wouldn't have any it turned out too be my fuel pump rewire relay but yeah Fuel/spark/compression is all it takes to run an engine also a good way to check you're spark is too remove you're spark plug attach it too a spark plug wire and crank you're engine if you see Sparks you're obviously getting spark I would recommend checking spark before checking fuel pressure lol.

Last edited by 4ast4orward; 01-19-2013 at 03:32 AM.
4ast4orward is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 03:31 AM   #26 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 237
Default HELP! Car won't start

Thanks for all the help everyone. It turned out to be the power wire for my fuel pump rewire was seating right and wasn't making a good connection. It's all fixed now and running good! Thanks again everyone


__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is online now   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 08:49 AM.



(C) SRTforums.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2