HELP! Car won't start - SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum
 
 


Go Back   SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum > SRT-4 Other Discussion > SRT Problems & Dealer Service

SrtForums.com is the premier Dodge SRT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-16-2013, 01:17 AM   #1 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 265
Default HELP! Car won't start

I have a 2004 str4 with 68k miles. I went outside to start her up and let her warm up before I went into work. When I turn the key, the car cranks but it doesn't want to fire up. The battery is fine, just replaced it about two months ago. Spark plugs were changed about 2k miles ago. The weird thing is I just drove it yesterday, and it ran fine and started up with no problem. I feel like it isn't getting any fuel but I could be wrong also. Anybody have any ideas? The car isn't throwing any CELs. I wish I had time to check if it was getting spark but I was the only one at my apartment and I had to be at work in 30 mins. Now im stuck in the hospital on my 12 hour shift and all I can think about is what could possibly be the problem. I do live in Omaha, NE and could the fuel filter possibly be clogged? I know almost 98% of the gas stations have a percentage of ethanol mixed in. Any ideas and tips to what to check and how to check would be appreciated. Thanks everyone.....
__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-16-2013, 05:03 AM   #2 (permalink)
SRTforums Member
 
badboydneon's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Member Number: 63272
Location: Poconos, PA
Posts: 732
Default

What's the temps like over there? Could be frozen lines due to moisture. Or could be a dead pump.


__________________
2004 Black SRT-4-
Mopar Stage 3 with the works
2003 Silver SRT-4-
BW s200sx-rs-56 .63ar
1997 Black 1G, 2.4 built and turboed-project

Any1 local in need of PCM flash...hit me up
badboydneon is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 05:05 AM   #3 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 265
Default

Quote: Originally Posted by badboydneon View Post
What's the temps like over there? Could be frozen lines due to moisture. Or could be a dead pump.




temps are rising right now, but lately have been around 8-12 degrees
__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 05:06 AM   #4 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 265
Default

And when I turn the key, I can hear the fuel pump prime
__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 07:23 AM   #5 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 265
Default

battery is fine, checked spark, car has spark. any other ideas??? help please!!!!!!!!!!!!!!!
__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 07:34 AM   #6 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 265
Default

anyone?????????
__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 07:48 AM   #7 (permalink)
SRTforums Member
 
*ALEX*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Member Number: 79647
Location: gh illinois
Posts: 1,302
Default

Do you have fuel pressure? Have you checked the starter?
__________________
Quote: Originally Posted by lVlemphizStylez View Post
When I open my hood people think the car is on all kinds of steroids

*ALEX* is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 07:49 AM   #8 (permalink)
SRTforums Member
 
*ALEX*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Member Number: 79647
Location: gh illinois
Posts: 1,302
Default

Does it have gas?
__________________
Quote: Originally Posted by lVlemphizStylez View Post
When I open my hood people think the car is on all kinds of steroids

*ALEX* is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 07:56 AM   #9 (permalink)
SRTforums Member
 
benspilk09's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Member Number: 88421
Location: Missouri
Posts: 587
Default

Does the fuel pump run when you turn the key on? If you have fuel pressure then check for spark.
__________________
benspilk09 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 07:57 AM   #10 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 265
Default

yup the starter is fine. the car turns over just doesn't want to actually fire up. I don't have a gauge to check fuel pressure....
__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 07:59 AM   #11 (permalink)
SRTforums Member
 
*ALEX*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Member Number: 79647
Location: gh illinois
Posts: 1,302
Default

I can almost assure you its not getting spark check your coil
__________________
Quote: Originally Posted by lVlemphizStylez View Post
When I open my hood people think the car is on all kinds of steroids

*ALEX* is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 08:00 AM   #12 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 265
Default

when I turn the key to the ON position, I can hear the fuel pump kick on..... and car does have spark, I checked that already....
__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 08:01 AM   #13 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 265
Default

I pulled the boots off the plugs, stuck a screwdriver in each one and let it set close on the head, and I could see that spark coming off
__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 08:02 AM   #14 (permalink)
SRTforums Member
 
midwesrt4's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79546
Location: Omaha, NE
Posts: 265
Default

I did do a fuel pump rewire on my car awhile back, could the fuse be out and be causing this?
__________________
when the turbo spins, the bull$@!* ends ....
midwesrt4 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 08:37 AM   #15 (permalink)
SRTforums Member
 
*ALEX*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Member Number: 79647
Location: gh illinois
Posts: 1,302
Default

Check your relay and fuse ...but you said its priming ..I would jump the pump to see if its working
__________________
Quote: Originally Posted by lVlemphizStylez View Post
When I open my hood people think the car is on all kinds of steroids

*ALEX* is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 11:32 PM.



(C) SRTforums.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2