Howto: Map/Tip clamp install pictures - Dodge SRT Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 58 (permalink) Old 04-21-2006, 05:34 PM Thread Starter
SRTforums Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Hobart, IN
Posts: 561
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Howto: Map/Tip clamp install pictures

Since everyone is lazy and didn't want to show me any pictures I decided to install it just by the directions and everything went fine.

Heres the pictures.
Map Sensor


Tip Sensor


Clamp after I sleeved and heatshrink tubed.


Wires soldered correctly on MAP


Wires soldered correctly on TIP


Map all taped up.


Tip all taped up.

2003 Black Cobra Convertible. (DD) 455rwhp/465trq (sold)
2004 Silver SRT-4 (sold)
2004 Sonic Blue Lightning Stock, 401hp/513ftlb
Unoid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 58 (permalink) Old 04-21-2006, 09:07 PM
SRTforums Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Huntington, IN
Posts: 636
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Looks good, this is what I got to do tomarrow.
Unoid, you going to the Indiana srt o.c. dyno meet next week
Gibby is offline  
post #3 of 58 (permalink) Old 04-22-2006, 12:26 AM Thread Starter
SRTforums Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Hobart, IN
Posts: 561
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
link me info. I need to dyno to tune my boost/clamp in to 11.5A/F
or email me: unoid@unoid.net

2003 Black Cobra Convertible. (DD) 455rwhp/465trq (sold)
2004 Silver SRT-4 (sold)
2004 Sonic Blue Lightning Stock, 401hp/513ftlb
Unoid is offline  
post #4 of 58 (permalink) Old 04-22-2006, 07:38 AM
SRTforums Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 188
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
you too? I also will tackle this task tomorrow morning, i just wish i would have ordered a wideband a week ago.

Nikon Crew Member #007
Kwonrae is offline  
post #5 of 58 (permalink) Old 04-22-2006, 08:05 AM
SRTforums Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Huntington, IN
Posts: 636
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Unoid
link me info. I need to dyno to tune my boost/clamp in to 11.5A/F
or email me: unoid@unoid.net

Hears the link http://www.indianasrt.com/index.php?...&postorder=asc

looks like the spots are filled, but if you ask you might beable to find someone to sell them their spot, or you might beable to bump boostlee's brother since he's not an srt vehicle...
Gibby is offline  
post #6 of 58 (permalink) Old 04-22-2006, 08:43 PM
SRTforums Member
 
panama_king's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: HOUSTON!!
Posts: 5,810
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
sticky please

-Iron Monkey

20G + Portfueler=
panama_king is offline  
post #7 of 58 (permalink) Old 04-22-2006, 11:08 PM
User Banned
 
Join Date: Mar 2005
Location: washington
Posts: 32,448
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by panama_king
sticky please

-Iron Monkey
I would if I knew every car was the same. I have had 2 people that tapped into the blue wire on the TIP and is was not the right wire. I have been reluctant to do a sticky on it due to the wires being wrong on some cars. I will get a sticky up of the HOW TO for the map clamp but I still need everyone to check the votage on the wires before the install.
ptperformance is offline  
post #8 of 58 (permalink) Old 04-22-2006, 11:30 PM Thread Starter
SRTforums Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Hobart, IN
Posts: 561
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
pfft, I never checked the blue on the TIP sensor... But the car is running fine so maybe I lucked out? whats the voltage with the ignition on suppose to be on the blue sensor wire for th TIP? I'll go check.

2003 Black Cobra Convertible. (DD) 455rwhp/465trq (sold)
2004 Silver SRT-4 (sold)
2004 Sonic Blue Lightning Stock, 401hp/513ftlb
Unoid is offline  
post #9 of 58 (permalink) Old 04-22-2006, 11:34 PM
User Banned
 
Join Date: Mar 2005
Location: washington
Posts: 32,448
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Unoid
pfft, I never checked the blue on the TIP sensor... But the car is running fine so maybe I lucked out? whats the voltage with the ignition on suppose to be on the blue sensor wire for th TIP? I'll go check.
Key on engine off it should be 2.1 to 2.4 volts. That is why I put some wording in the new directions for the install. I even ran across an 03 that didnt have a orange wire going to the MAP sensor for the 5 vlt refference. There seems to be some changes that have really screwed with the car or the harnesses didnt have good quality controll.
ptperformance is offline  
post #10 of 58 (permalink) Old 04-23-2006, 12:36 AM Thread Starter
SRTforums Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Hobart, IN
Posts: 561
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Alright I'll check tomorrow, I need to use high temp electrical tape or covering tape anyways. my reg electrical tape is getting too hot and unsticking.

2003 Black Cobra Convertible. (DD) 455rwhp/465trq (sold)
2004 Silver SRT-4 (sold)
2004 Sonic Blue Lightning Stock, 401hp/513ftlb
Unoid is offline  
post #11 of 58 (permalink) Old 04-25-2006, 07:41 PM Thread Starter
SRTforums Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Hobart, IN
Posts: 561
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
The blue wire was the correct one 2.32V with ignition on. I thought with the clamps I wasn't suppose to be able to throw p0234 overboost codes?
I did in 4th gear at 19psi... TIP sensor is clamped shouldn't I have 0 overboost codes?

2003 Black Cobra Convertible. (DD) 455rwhp/465trq (sold)
2004 Silver SRT-4 (sold)
2004 Sonic Blue Lightning Stock, 401hp/513ftlb
Unoid is offline  
post #12 of 58 (permalink) Old 04-27-2006, 12:39 AM
User Banned
 
Join Date: Mar 2005
Location: washington
Posts: 32,448
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Unoid
The blue wire was the correct one 2.32V with ignition on. I thought with the clamps I wasn't suppose to be able to throw p0234 overboost codes?
I did in 4th gear at 19psi... TIP sensor is clamped shouldn't I have 0 overboost codes?
Yes you should have 0 overboost codes. There is however a PTB code it will throw (similar to an overboost code). And if you dont have the clamp set low enough it will still set overboost codes. Hence the PCM is shooting for 12 and the clamp is set for 16, you get a code.
ptperformance is offline  
post #13 of 58 (permalink) Old 04-27-2006, 08:41 PM
SRTforums Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Quebec
Posts: 1,591
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
i got P0234 tip overboost performance and P2074 manifold /throtle pressure correlation (ptb problem)

ok i'm still in adjustment phase and it is lots of ptb and spiking
so P2074 seem ok...for P0234...not supposed to exist ..but like you said maybe caused by ptb

Not stock anymore
moreause is offline  
post #14 of 58 (permalink) Old 04-29-2006, 01:29 AM
User Banned
 
Join Date: Mar 2005
Location: washington
Posts: 32,448
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by moreause
i got P0234 tip overboost performance and P2074 manifold /throtle pressure correlation (ptb problem)

ok i'm still in adjustment phase and it is lots of ptb and spiking
so P2074 seem ok...for P0234...not supposed to exist ..but like you said maybe caused by ptb
If you tapped into the tip and map sensors you will not get the P2074 the correlation can not be off due to the clamp being even at both the sensors. Seems like there might be another problem. The p0234 seems to be a PTB issue and I am working on a fix for that right now.
ptperformance is offline  
post #15 of 58 (permalink) Old 04-29-2006, 08:43 AM
SRTforums Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Quebec
Posts: 1,591
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by ptperformance
Quote:
Originally Posted by moreause
i got P0234 tip overboost performance and P2074 manifold /throtle pressure correlation (ptb problem)

ok i'm still in adjustment phase and it is lots of ptb and spiking
so P2074 seem ok...for P0234...not supposed to exist ..but like you said maybe caused by ptb
If you tapped into the tip and map sensors you will not get the P2074 the correlation can not be off due to the clamp being even at both the sensors. Seems like there might be another problem. The p0234 seems to be a PTB issue and I am working on a fix for that right now.
yes it seems it is not a clamp problems...probably more a stage 0 probleme...i never had it before (tip mod and das map clamp...but was stock WG)
i had the codes running up hill slowly...so you end up a 2,3 psi with almost no gaz. And i got the 2 code at the same time again. (now i'm stage 2 WG and EBC)

Not stock anymore
moreause is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome