Wideband and Dsp - SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum
 
 


Go Back   SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum > SRT-4 Technical Discussion > Performance Modifications

SrtForums.com is the premier Dodge SRT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2012, 10:14 AM   #1 (permalink)
SRTforums Member
 
matman2492's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Member Number: 91147
Location: Wisconsin
Posts: 57
Default Wideband and Dsp

I recently found a dsp in my area for sale but i read that you "should" have a wideband to monitor a/f ratios. What do i need to do to my car to run a wideband as im pretty much stock. Im buying this dsp regardless as its a great deal just not hooking it up until i figure out how to support it
matman2492 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-06-2012, 10:37 AM   #2 (permalink)
SRTforums Member
 
617srt's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Member Number: 89718
Location: MA
Posts: 430
Default

Uhh u just install it. Go look in the how to section and find Wideband install. That will show u everything.
617srt is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 11:04 AM   #3 (permalink)
SRTforums Member
 
matman2492's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Member Number: 91147
Location: Wisconsin
Posts: 57
Default

thanks 617srt, im such a noob at the forums, never can find anything! great write up tho!
matman2492 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 11:15 AM   #4 (permalink)
SRTforums Member
 
benspilk09's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Member Number: 88421
Location: Missouri
Posts: 587
Default

Yep its pretty easy, everything you need comes in the kit except for the gauge pod. I welded the bung in myself with a mig welder, thats the only part that might hang you up if you don't have access to one. Any exhaust shop should be able to do it cheap though.
__________________
benspilk09 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 12:07 PM   #5 (permalink)
SRTforums Member
 
matman2492's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Member Number: 91147
Location: Wisconsin
Posts: 57
Default

quick question, is the little ring u weld on threaded so the sensor stays in? or hwo does it stay in?
matman2492 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 12:18 PM   #6 (permalink)
SRTforums Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Member Number: 83208
Location: Mad Heights, MI
Posts: 121
Default

Yes the ring (o2 bung) is threaded. It will come with the wideband. I would take it to a shop if ur not handy with welding. Or you can just buy a better downpipe that has one already welded in it.


Autoguide.com App
__________________
Ratman Racing
Ratman is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 01:34 PM   #7 (permalink)
Fresh Meat Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Member Number: 76568
Location: Chicago
Posts: 16,629
Default

What ever down pipe you install it on, make sure it install it BEFORE the cat if its catted.
tunerlover3 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 05:26 PM   #8 (permalink)
SRTforums Member
 
matman2492's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Member Number: 91147
Location: Wisconsin
Posts: 57
Default

ok so i bought the dsp and ordered a aem wideband, now im thinking exhaust...i have a stock exhaust so i was wondering if i should upgrade it to a 3" dp with the 02 bung already in it with a cut out the will connect to my stock exhaust, good or bad idea? or should i get a 3" o2 housing AND a 3inch exhaust? what are your guy's recommendations?
matman2492 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 05:41 PM   #9 (permalink)
SRTforums Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Member Number: 83208
Location: Mad Heights, MI
Posts: 121
Default

I have a 3" in downpipe without a cat and LOVE it. It's loud as hell when u want it to be and when it's closed it sounds just a little bit better then stock. 3" o2 housing is up to you. A lot of people say the gains aren't worth the money. I put one on just because I figured I already got the downpipe off and its right there.


Autoguide.com App
__________________
Ratman Racing
Ratman is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 06:05 PM   #10 (permalink)
Fresh Meat Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Member Number: 76568
Location: Chicago
Posts: 16,629
Default

If you want to keep the stock exhaust then just get a 3 inch downpipe catless with a cutout. Will perform near to a full 3 inch exhaust.

O2 housing on the stock turbo isnt really needed. It will help slightly but its not worth the PITA it is to install.
tunerlover3 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 07:59 PM   #11 (permalink)
SRTforums Member
 
matman2492's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Member Number: 91147
Location: Wisconsin
Posts: 57
Default

so mainly get the 3in dp with cut out that reverts back to 2.25in the stock exhaust is right? if i get a 3in dp tho how does it attach to the stock o2 housing? isnt it a different size clamp/bolt connector?

newbie at modding cars here, thanks for sticking in there!!
matman2492 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 08:01 PM   #12 (permalink)
Fresh Meat Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Member Number: 76568
Location: Chicago
Posts: 16,629
Default

Nope....Same 4 bolt setup.
tunerlover3 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 02:31 AM   #13 (permalink)
SRTforums Member
 
JmalB's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Member Number: 6784
Location: Tucson, Az
Posts: 13,601
Default

This: NeedsWings Neon SRT4 3" Cat-less Cutout Downpipe v.5

or this: NeedsWings 3" Cutout Neon SRT4 DownPipe w/Cat v.6

and you're golden.
__________________
R.I.P. Gregory Brewer 01/31/51-07/01/12
Loud pipes and other myths.
Quote: Originally Posted by essareteesicks View Post
Your e-penis is a mighty e-beast and feared by e-tribes everywhere.

Quote: Originally Posted by ILLJIM69
and for the record............i fail!!!!!!!!!!
jim

JmalB is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 10:01 PM   #14 (permalink)
SRTforums Member
 
matman2492's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Member Number: 91147
Location: Wisconsin
Posts: 57
Default

okay so i got the wideband in my stock dp for now and got the dsp 93 tune loaded. im slightly overboosting, i turned the boost down by 5%1-2k rpm and 10% for the rest of the rpms ranges. im supposed to disconnect the battery everytime i even slightly modify the tune right? not just the main ones correct?
matman2492 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 03:47 AM.



(C) SRTforums.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2