My car won't shift into any gear either....PLEASE READ - SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum
 
 


Go Back   SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum > SRT-4 Technical Discussion > Drivetrain Discussion

SrtForums.com is the premier Dodge SRT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2010, 05:59 AM   #1 (permalink)
SRTforums Member
 
1BAD02RT's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Member Number: 62583
Location: Detroit, MI
Posts: 154
Default My car won't shift into any gear either....PLEASE READ

Guys,

Having troubles with my SRT too. Must be that time of the month...lol Anyhow, I was driving home yesterday and did a couple of hard downshifts when coming up to a red light. When I put in the clutch to take off from the light, I heard this high pitch whine/grinding noise and the clutch engagement felt weird. It only got worse after that. Pushing in the clutch I get a grinding/whining noise and it grinds when going into ANY gear. I am thinking synchros? I got home and now I can't even get into any gear unless the car is OFF. The car starts creeping forward when I try to force it a bit into forward gears. Seems like the clutch itself isn't even working anymore.

ALSO, a couple weeks back I noticed when depressing the clutch near the floor, I get a weird squeak noise, like something is wrong with the springs in the clutch. (ACT 6-puck w/ Streetlite Fly). This clutch is only a year old, 15k or so miles, new tob, tob fork, pivot ball. I did all the work myself so I know it was done right (I think) LOL. I do get clutch chatter but I guess that's expected w/ any aftermarket clutch.....

IDEAS?

Clutch Master Cyl?
Clutch Slave Cyl?
Clutch Pedal Ajustment?
3rd Gear Crossover Cable?
Shift Selector?
Synchros are toast?

THANKS GUYS!
__________________
04 E-Blue SRT-4, Mopar Stage 3R w/ Toys, JM Ported Head, AGP Mini FMIC, LFS TB, Needswings 3" O2, Catless DP, Mopar/Borla Exhaust, AEM UEGO, DSP Predator, CM Meth kit...........
1BAD02RT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-04-2010, 08:26 AM   #2 (permalink)
v95
SRTforums Member
 
v95's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Member Number: 80441
Location: BoardWalkEmpire
Posts: 309
Default

did you bend the clip that holds the cables to the bracket on the trans. or maybe the clutch got some damage in the hard braking situation. I would think the clutch did not suffer though if you installed it properlly, unless its a faulty product but then you would have noticed it sooner.

possibly it something that is simple like the clutch needs to be re adjusted.

second thought to is maybe pressure plate not getting enough pressure. Idk though

Last edited by v95; 11-04-2010 at 08:30 AM.
v95 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2010, 09:35 AM   #3 (permalink)
SRTforums Member
 
1BAD02RT's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Member Number: 62583
Location: Detroit, MI
Posts: 154
Default

Quote: Originally Posted by v95 View Post
did you bend the clip that holds the cables to the bracket on the trans. or maybe the clutch got some damage in the hard braking situation. I would think the clutch did not suffer though if you installed it properlly, unless its a faulty product but then you would have noticed it sooner.

possibly it something that is simple like the clutch needs to be re adjusted.

second thought to is maybe pressure plate not getting enough pressure. Idk though

Hmm....well, I was talking to a guy that was thinking maybe some teeth on the pressure plate broke off? Also, When I downshifted, it wasn't really hard or anything. Any way to tell how the cable brackets/clips are supposed to look? Also, thwe problem got worse the more I drove the car. Is it possible that the synchros can be so bad that they won't let you engage into gear at all? The trans had plenty of fluid in it....

ALSO.....when I first started having the problem, it sounded like something in the trans was spinning, like gears grinding. Regardless if the clutch was engaged or not. When I went to put it into gear, it's like whatever was spinning, putting pressure on the shifter to go into first slowed whatever was spinning down, until it slipped into gear......

Sounds similar to a power-steering pump when the fluid is low.....
__________________
04 E-Blue SRT-4, Mopar Stage 3R w/ Toys, JM Ported Head, AGP Mini FMIC, LFS TB, Needswings 3" O2, Catless DP, Mopar/Borla Exhaust, AEM UEGO, DSP Predator, CM Meth kit...........

Last edited by 1BAD02RT; 11-04-2010 at 09:41 AM.
1BAD02RT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 12:43 AM.



(C) SRTforums.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2