boomba fuel rail - Dodge SRT Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 04-05-2012, 10:36 AM Thread Starter
SRTforums Member
 
DavidsSRT-4's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: marysville, wa
Posts: 392
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
boomba fuel rail

So I installed a boomba fuel rail yesterday with outthe a return lineline and my car seems to act a little different. I know the stock rail has a diaphragm on it to absorb the fuel pumps surging and the boomba fuel rail doesn't have one. Could this make my car a little erratic at take off? Maybe a return line will fix it?

I have plans in the near future to run a return line with a dw300 pump


300+hp 360 tq STOCK TURBO!
13.22 at 105mph* (with boost leak)
stage 2 and stuff

THIS YEAR 12's OR BUST!
DavidsSRT-4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 04-05-2012, 11:42 AM
Premium Member (Lifetime)
 
Vipercar93's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Wisconsin
Posts: 2,404
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Did you cut a seal on an injector? Did you lube them up a little when you put it back together? I have never had a problem.

Totally Stock down to the KDW's... Best 1/4 Time
13.771 @ 101.2 MPH 2.113 60ft.
Vipercar93 is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 04-05-2012, 12:00 PM
SRTforums Member
 
racedude1984's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Your nightmares
Posts: 1,621
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I ran my boomba for a long time without return line maybe you didn't get an injector seated right.

SCH-I500 using

Old school!
racedude1984 is offline  
post #4 of 11 (permalink) Old 04-05-2012, 12:57 PM Thread Starter
SRTforums Member
 
DavidsSRT-4's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: marysville, wa
Posts: 392
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Yes to both I made sure they seated correctly and even cleaned out the intake holes and wiped down the seals. Maybe its in my head. The weather has been crazy at my place heavy rains then sunny days the next day maybe my cars just freaking out a little


300+hp 360 tq STOCK TURBO!
13.22 at 105mph* (with boost leak)
stage 2 and stuff

THIS YEAR 12's OR BUST!
DavidsSRT-4 is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 04-05-2012, 01:11 PM
Premium Member (Lifetime)
 
Vipercar93's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Wisconsin
Posts: 2,404
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
How did you clean the holes? You might have accidentally caused an injector to dribble.

Totally Stock down to the KDW's... Best 1/4 Time
13.771 @ 101.2 MPH 2.113 60ft.
Vipercar93 is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 04-05-2012, 03:47 PM Thread Starter
SRTforums Member
 
DavidsSRT-4's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: marysville, wa
Posts: 392
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Finger rags a pic and brake clean only on the holes I wiped the o-rings with a rag and hands


300+hp 360 tq STOCK TURBO!
13.22 at 105mph* (with boost leak)
stage 2 and stuff

THIS YEAR 12's OR BUST!
DavidsSRT-4 is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 04-05-2012, 04:41 PM
Premium Member (Lifetime)
 
Vipercar93's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Wisconsin
Posts: 2,404
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
My bet is you damaged the injector with the pic, causing the injector to dribble. Those holes are fairly precise. Fueling wise under power I don't think it's as much of an issue, just causes drive-ability problems since the nozzle cannot atomize the fuel right under light cycles. Either that or you pushed debris into the injector. Your problem defo sounds like an injector acting funny IMO. There should be enough volume in the boomba rail to not have to worry too much about the pump pulses.

Totally Stock down to the KDW's... Best 1/4 Time
13.771 @ 101.2 MPH 2.113 60ft.
Vipercar93 is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 04-05-2012, 06:43 PM Thread Starter
SRTforums Member
 
DavidsSRT-4's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: marysville, wa
Posts: 392
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
No no no. I didn't touch either opening of the fuel injectors only the o-rings and the intake manifold holes that the injectors go into


300+hp 360 tq STOCK TURBO!
13.22 at 105mph* (with boost leak)
stage 2 and stuff

THIS YEAR 12's OR BUST!
DavidsSRT-4 is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 04-11-2012, 03:22 PM Thread Starter
SRTforums Member
 
DavidsSRT-4's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: marysville, wa
Posts: 392
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Could a fouled spark plug cause a problem? Lol


300+hp 360 tq STOCK TURBO!
13.22 at 105mph* (with boost leak)
stage 2 and stuff

THIS YEAR 12's OR BUST!
DavidsSRT-4 is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 04-21-2012, 01:34 PM
SRTforums Member
 
Salty SRT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Santa Cruz
Posts: 352
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
To the OP, I seem to have the same/similar problem. When the car is cold, it just seems to bog when you go to take off. I have been meaning to swap back to the stock rail, and then back again to see if it is the rail causing the problem.
Salty SRT is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 04-21-2012, 01:53 PM
SRTForums Member
2011 Calendar Car
 
Topsey_kretts's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Daytona Beach
Posts: 1,311
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
when i put the boomba on my car, i couldnt tell any difference. Replace teh spark plugs and see if that fixes it..

Wait a minute, Doc. Ah... Are you telling me that you built a time machine... out of a DeLorean?
Topsey_kretts is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome