wierd AFR issue... - SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum
 
 


Go Back   SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum > SRT-4 Technical Discussion > Engine/Turbos/Ignition

SrtForums.com is the premier Dodge SRT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-14-2013, 09:13 AM   #1 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Sep 2009
Member Number: 75061
Location: Germany
Posts: 772
Default wierd AFR issue...

was driving today, punched it, boosted great then i let off and while cruising it was sitting between 12.5-13.5 afr. then at idle it would be around 13.5-14.1. didnt feel rough or anything really...no dying or misfiring that i could feel. tried punching it just to see and it dropped to about 10.5 afr but pulled strong. let off right away as not to cause any more problems. got home, restarted the car and it seems to idle fine. any ideas? very lost lol.
__________________
1999 Toyota Aristo - Sold
05 NSrt-4 - 30r, 900cc inj, DSP, etc. The fun has returned
cracka350z is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-14-2013, 01:40 PM   #2 (permalink)
Fresh Meat Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Member Number: 76568
Location: Chicago
Posts: 16,398
Default

So whats the issue?
tunerlover3 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2013, 02:53 PM   #3 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Sep 2009
Member Number: 75061
Location: Germany
Posts: 772
Default

Quote: Originally Posted by tunerlover3 View Post
So whats the issue?

the afr dropping like that. freaked me the fuck out. at idle it smelled rich too. then went away after restart. (pretty much cliffnotes). trying to figure out what would cause it. stuck/dirty injector? plug not firing all the way? just dont want to go on driving it normally if its gonna come back worse next time. soooo...just trying to figure it out. not a noob...just been out of the srt game for about 2 yrs.
__________________
1999 Toyota Aristo - Sold
05 NSrt-4 - 30r, 900cc inj, DSP, etc. The fun has returned
cracka350z is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2013, 06:49 PM   #4 (permalink)
Fresh Meat Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Member Number: 76568
Location: Chicago
Posts: 16,398
Default

Why it dropped to 12.5-13.5 while cruising? Then was 13.5-14.1 at idle?

I wouldnt really worry over that. It could be a slow upper o2 and thats why its taking a while for the AFR to come back into normal. What are your fuel trims doing when the its doing this?
tunerlover3 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2013, 10:27 PM   #5 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Sep 2009
Member Number: 75061
Location: Germany
Posts: 772
Default

Quote: Originally Posted by tunerlover3 View Post
Why it dropped to 12.5-13.5 while cruising? Then was 13.5-14.1 at idle?

I wouldnt really worry over that. It could be a slow upper o2 and thats why its taking a while for the AFR to come back into normal. What are your fuel trims doing when the its doing this?

It didnt slowly come back to normal. Once i got home and restarted the car it went back to normal. The leanest it got even letting off the gas was 16.5. Long and short both said 0.0 while throttle was pressed.
__________________
1999 Toyota Aristo - Sold
05 NSrt-4 - 30r, 900cc inj, DSP, etc. The fun has returned
cracka350z is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2013, 02:25 AM   #6 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Aug 2011
Member Number: 85809
Location: Wichita, KS
Posts: 12
Default

Was the car completely cooled down when you restarted it and it "went back to normal"?
ninjaboy76 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2013, 02:55 AM   #7 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Sep 2009
Member Number: 75061
Location: Germany
Posts: 772
Default

Quote: Originally Posted by ninjaboy76 View Post
Was the car completely cooled down when you restarted it and it "went back to normal"?

nope. pulled into the driveway, shut it down...waited about 15 seconds restarted. drove it today with no weirdness. gonna check plugs and probably replace wires/coil pack for shits and giggles. gives me a reason to buy new stuff
__________________
1999 Toyota Aristo - Sold
05 NSrt-4 - 30r, 900cc inj, DSP, etc. The fun has returned
cracka350z is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2013, 06:41 AM   #8 (permalink)
Fresh Meat Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Member Number: 76568
Location: Chicago
Posts: 16,398
Default

Quote: Originally Posted by cracka350z View Post
It didnt slowly come back to normal. Once i got home and restarted the car it went back to normal. The leanest it got even letting off the gas was 16.5. Long and short both said 0.0 while throttle was pressed.

How old is your wideband sensor?

I wouldnt even worry about this honestly.
tunerlover3 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 01:23 AM.



(C) SRTforums.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2