Weird noise - Dodge SRT Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 04-14-2012, 09:29 PM Thread Starter
SRTforums Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: north carolina
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Weird noise

Okay so my turbo is making a weird noise it just does not sound as clean as before I noticed that the rubber coupling on my CIA was off so I do not know if some Debri flew up into my turbo it kind of just sounds like a piece of paper is hitting the blades but it is hard to explain it is not that loud and everything still runs fine the noise is just annoying to me I have to roll up windows and turn off music to hear it but I don't like anything being or sounding wrong in my car, it's only in boost . Just wondering if anybody else has had this problem or knows what it might be i looked with a mirrow at the turbos blades they looked fine but were kind of dirty and werent hard to spin but at one point in rotation it isnt as smooth ,thanks for any help

Last edited by spwarren; 04-14-2012 at 09:37 PM. Reason: Spelling
spwarren is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 04-14-2012, 10:25 PM
Premium Member (Lifetime)
 
John203's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: ct
Posts: 1,139
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
check for shaft play, and visually inspect the compressor cover to see if the fins are hitting the wall, also check to make sure the v band clamp between the turbo and manifold didnt loosen up on you

Dcr Option A + Cncport Street Storm head + DBB 6262 =
John203 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 04-15-2012, 12:11 PM Thread Starter
SRTforums Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: north carolina
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Shaft seems good so does blades that I can see and the clamp but my buddie has an extra stock turbo everything seems good with it but the fins have a few tiny chips but no bends and there not touching the wall and all the inside blades seem good should I try and replace the turbo to see if it is the noise and will the tiny chips effect anything
spwarren is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 04-15-2012, 12:13 PM
SRTforums Member
 
strokedracer05's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Belpre Ohio
Posts: 4,892
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
See if u can make the fins touch the compressor housing with ur hands also can u take pics of the chips?
strokedracer05 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 04-16-2012, 06:33 AM Thread Starter
SRTforums Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: north carolina
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
ok well my turbos noise seems to be getting a little louder it doesnt sound clean at all but is boosting perfect still and im suspicious to put this other turbo in because the blades on the one thats on my car i looked in a little mirrow and the blades seem good and spin more freely then the extra used turbo and both shafts seem good but i have no idea what the blades inside the manifold are like and the ones on this extra used one seems perfect.
spwarren is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 04-17-2012, 06:52 AM Thread Starter
SRTforums Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: north carolina
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
ok i think i figured out the noise i resealed off my o2 housing to the maniflod with some exaughst sealer and the noise seemed to stop. it sounded like it was coming from the turbo when i was driving but i think it was the air blowing off from the 02 housing on the side where the turbo is and hitting the firewall right beside the turbo, but just throwing it out there incase anyone has ever had this prob.
spwarren is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome