Beep/Ding noise shortly after Start up - SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum
 
 


Go Back   SRT Forums - SRT4, SRT6, SRT8, SRT10 & Dodge Forum > SRT-4 Technical Discussion > SRT-4 Discussion

SrtForums.com is the premier Dodge SRT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-23-2010, 09:09 AM   #1 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Aug 2006
Member Number: 44879
Location: Noblesville IN
Posts: 69
Default Beep/Ding noise shortly after Start up

Hey guys,

Its been awhile since i've been on here . . .mainly because I had sold my original SRT years ago . . but I finally have a new one!

Anyways, my question:

Occasionally, shortly after I start the car, I hear a "ding" noise. The only way I can explain the sound is that it sounds just like the ding noise that happens when the CEL comes on, or when you leave a door open. However, neither of those are the case. Doors closed tight, and no warning lights. I checked to make sure all of my warning bulbs were working, and they all seem to be fine. CEL works, GAS works, OIL works, the car isnt overheating. . .

Ideas?

Strange . . .
__________________
2K4 EBLUE SRT | 2K4 Red SRT (SOLD) | 2k2 White R/T (SOLD) | 2k3 Blaze Red SXT *RIP*

j8t4m is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-23-2010, 09:14 AM   #2 (permalink)
SRTforums Member
 
midwest_boost's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79512
Location: Nashville TN
Posts: 663
Default

It means your hot pockets are done jk man...Its coming from the instrument panel? Could be the CEL but the previous owner took the bulb out
__________________
Mods: Precision 5557,AGP 38mm WGA,HKS SSQ bov,Hallman MBC,DSP,MPx single exit exhaust custom,AEM CAI,AGP Race FMIC,AEM UEGO,AGP Solid MM's,Maddog STS w/mpx shift knob,N2MB Wot box/2-step, Walbro 255, RC 750's
Best Mod:Title in hand
midwest_boost is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 09:22 AM   #3 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Aug 2006
Member Number: 44879
Location: Noblesville IN
Posts: 69
Default

Yeah its defiantly coming from the instrument panel. But, it looks like the CEL works just fine. When I Turn the key into the "on" position, the CEL lights up which tells me the bulb is working . . . right?

But, when I turn the car on, the CEL doesn't come on.

Also, the beep doesn't seem to happen every time I start the car. . .
__________________
2K4 EBLUE SRT | 2K4 Red SRT (SOLD) | 2k2 White R/T (SOLD) | 2k3 Blaze Red SXT *RIP*

j8t4m is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 09:34 AM   #4 (permalink)
SRTforums Member
 
midwest_boost's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79512
Location: Nashville TN
Posts: 663
Default

Hmm maybe the seatbelt reminder? It makes a ding type sound
__________________
Mods: Precision 5557,AGP 38mm WGA,HKS SSQ bov,Hallman MBC,DSP,MPx single exit exhaust custom,AEM CAI,AGP Race FMIC,AEM UEGO,AGP Solid MM's,Maddog STS w/mpx shift knob,N2MB Wot box/2-step, Walbro 255, RC 750's
Best Mod:Title in hand
midwest_boost is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 09:36 AM   #5 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Aug 2006
Member Number: 44879
Location: Noblesville IN
Posts: 69
Default

Quote: Originally Posted by midwest_boost View Post
Hmm maybe the seatbelt reminder? It makes a ding type sound

Hmm could be. . . maybe the ding starts before I click it in?

Although I don't see the seatbelt light turn on either . . .

I might hook my buddies scanner up just to see if there are any codes that are stored. Maybe for some strange reason the CEL works when the key is in the "on" position, but doesn't work when the car is actually on
__________________
2K4 EBLUE SRT | 2K4 Red SRT (SOLD) | 2k2 White R/T (SOLD) | 2k3 Blaze Red SXT *RIP*

j8t4m is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 09:49 AM   #6 (permalink)
SRTforums Admin
 
stowaway's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Member Number: 3286
Location: Outer Banks, NC
Posts: 41,201
Lifetime Premium Member
Default

welcome to the mystery beep. It's just there. No one knows why. If you aren't getting any lights or anything then just deal with it.

Now if you get it while accelerating hard in low gears, your brake light is also coming on for a split second and you are getting low on brake fluid. It sloshes around with hard acceleration and the level sensor reads as low, then back to normal a second later.
__________________
stowaway is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 10:12 AM   #7 (permalink)
SRTforums Member
 
Join Date: Aug 2006
Member Number: 44879
Location: Noblesville IN
Posts: 69
Default

Quote: Originally Posted by stowaway View Post
welcome to the mystery beep. It's just there. No one knows why. If you aren't getting any lights or anything then just deal with it.

Now if you get it while accelerating hard in low gears, your brake light is also coming on for a split second and you are getting low on brake fluid. It sloshes around with hard acceleration and the level sensor reads as low, then back to normal a second later.

So this sounds like a known issue?

And no, the beep isn't during driving, its shortly after start up when the car is in neutral with the E-Brake engaged.

Thanks for the tip though.
__________________
2K4 EBLUE SRT | 2K4 Red SRT (SOLD) | 2k2 White R/T (SOLD) | 2k3 Blaze Red SXT *RIP*

j8t4m is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 10:17 AM   #8 (permalink)
SRTforums Member
 
midwest_boost's Avatar
 
Join Date: May 2010
Member Number: 79512
Location: Nashville TN
Posts: 663
Default

Mine doesnt have the ding guess I'm lucky then
__________________
Mods: Precision 5557,AGP 38mm WGA,HKS SSQ bov,Hallman MBC,DSP,MPx single exit exhaust custom,AEM CAI,AGP Race FMIC,AEM UEGO,AGP Solid MM's,Maddog STS w/mpx shift knob,N2MB Wot box/2-step, Walbro 255, RC 750's
Best Mod:Title in hand
midwest_boost is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 10:18 AM   #9 (permalink)
SRTforums Member
 
indian srt-4's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Member Number: 40634
Location: Tampa, FL
Posts: 5,043
Default

My car does the same thing. I always thinks it's on E, but nope full tank.
__________________


Original owner. Purchased 2/19/06 with 6 miles
Juris Doctor, Member of the FL Bar
indian srt-4 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 10:20 AM   #10 (permalink)
SRTforums Admin
 
stowaway's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Member Number: 3286
Location: Outer Banks, NC
Posts: 41,201
Lifetime Premium Member
Default

Quote: Originally Posted by j8t4m View Post
So this sounds like a known issue?

And no, the beep isn't during driving, its shortly after start up when the car is in neutral with the E-Brake engaged.

Thanks for the tip though.

yep, normal and no problems.
__________________
stowaway is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2010, 05:50 PM   #11 (permalink)
SRTforums Member
 
scottphphq's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Member Number: 39176
Location: St. Paul, MN
Posts: 1,209
Default

I believe that is a system check complete chime.
__________________

Mopar Stage 3, 175k Stock Block
Butter shifting trans using ATF fluid
Minnesota Owners, visit the local MN forum
scottphphq is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2010, 09:07 PM   #12 (permalink)
Fresh Meat Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Member Number: 76568
Location: Chicago
Posts: 16,629
Default

I thought it was for your seat belt?
tunerlover3 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2010, 10:01 PM   #13 (permalink)
SRTforums Member
 
toasteroven's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Member Number: 7373
Location: Up North, eh!
Posts: 4,444
Default

ZOMG! The mystery chime returns!

Even the SRT Engineers tremble and become silent before it's might!
__________________

"This car is 100% sh*ts and giggles."
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." Jeremy Clarkson
SRT-4 to SRT8, SRT-4 Production Epitaph, Canadian SRT-4 Registry
toasteroven is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 12:41 AM.



(C) SRTforums.com

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2